Adviesvaardigheden voor ICT-consultants


Cursus



AanbiederGetronics Consulting Educational Services
Kosten€ 3.740,00
Meer informatie over Getronics Consulting Educational Services


Bekijk meer informatie | Inschrijven
Omschrijving
Voor aanvang van het traject voert u een intakegesprek met de trainer. In dit gesprek gaat u in op uw werkervaring, uw verwachtingen van het traject en uw leerwensen. Voor dit traject neemt u thuis stukken theorie door of bereidt u opdrachten voor.

Het traject bestaat uit drie lesblokken:

  • Gespreksvaardigheden.
  • Adviesvaardigheden en uzelf als adviseur, paradigma's en het adviesproces.
  • Geleerde oefenen in een praktijksimulatie.


Tijdens het eerste blok (twee dagen) oefent u gespreksvaardigheden tijdens adviesgesprekken. In rollenspellen met acteurs gaat u in op diverse aspecten van gespreksvoering. Vragen als 'Hoe krijg ik een vastgelopen gesprek weer op gang?' of 'Hoe zorg ik dat ik bij die ene lastige gesprekspartner toch resultaat behaal?' staan centraal.

In het tweede blok (twee dagen) kijkt u met behulp van kernkwaliteiten naar uw eigen persoonlijkheid in de rol van consultant. Daarna worden consultancytools besproken en toegepast. Ook staat u stil bij het effect van paradigma's (of: de bril waardoor u de wereld ziet) en komt het adviesproces van intake tot evaluatie aan bod.

Blok 3 (twee dagen) staat in het teken van een praktijksimulatie. Als consultant voert u gesprekken bij de opdrachtgever (gespeeld door een acteur). Voor het door u opgestelde plan van aanpak doorloopt u een adviestraject van intake tot en met de presentatie. Tijdens deze 2 dagen kunt u het geleerde in de praktijk brengen en krijgt u direct feedback op uw functioneren.

Het traject wordt afgesloten met een gezamenlijk diner na afloop van het laatste blok.

Bestemd voor
U heeft enkele jaren werkervaring als ICT-professional en u heeft enige ervaring met het voeren van adviesgesprekken.

U bent een startende ICT-consultant of bent in uw functie doorgegroeid naar een niveau waarin u steeds vaker wordt gevraagd om advies te geven binnen uw vakgebied.

Programma
Zes dagen in drie blokken van twee dagen

Sprekers
  • AP van Dijk




Bekijk meer informatie | Inschrijven


Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa.nl - Ontwikkel jezelf.